Historien om Oppdal Spekemat


I 2009 startet Oppdal Spekemat med eiere Harald Halmøy og Ingard O. Langseth.  Siden 1994 har det blitt produsert spekemat i lokalene til Oppdal Spekemat med navn som Norsk Spekemat, Spis, Spis Grilstad og Grilstad.

Da Grilstad la ned sin produksjon i 2009 var det opp til ansatte Harald og Ingard å fortsette tradisjonene rundt spekemat som tilhører Oppdal, der spekemat som norsk matkultur har eksistert i over tusen år. Med hjelp av en investor og noen flere av de ansatte tok de over bedriften under det nye navnet Oppdal Spekemat.

I dag produseres det alt som finnes av tradisjonell spekemat pluss en del moderne varianter hos Oppdal Spekemat. Vi er godt befestet i Midt Norge, men produktene våre er også å finne i resten av landet.

Vi forsøker å produsere det meste fra lokale råvarer, og klimaet på Oppdal er optimalt for speking grunnet den tørre fjellufta. Det er nettopp dette tørre klimaet i fjellbygda som ligger til grunn for den lange spekemat tradisjonen på Oppdal, og med gamle gode oppskrifter ligger tradisjon og erfaring som grunnlag for alt vi lager.

Oppdal Spekemat teller i dag fireogtjue ansatte med mye lidenskap og stor kompetanse for å produsere spekemat, samt at vi jobber kontinuerlig med utvikling av nye spennende smaker og sunnere alternativer.

Fjelltørket er ikke bare et slagord – – Det er hovedingrediensen i alt vi produserer!  Det er en kjensgjerning at det produseres god spekemat på Oppdal.