• Pinnebog av lam fra Oppdal ca 1,8 kg

    0 out of 5
    kr 391,00
  • Pinnekjøtt av lam, urøkt ca 2 kg

    0 out of 5

    Kuttet, pinnekjøtt av lam.

    Pinnekjøtt er en matrett med tradisjoner langt ut over Norge. Det dreier seg om saltede og tørkede ribbenssider fra sau som dampkokes over en rist av bjørkepinner eller metall. Enkelte steder er tradisjonen at ribbesidene også røykes før de saltes og tørkes.

    Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner.  Pinnekjøtt kalles også julesteik, ribbesteik, pinnesteik, smaleribbe, fåreribbe, damparibbe eller saueribbe.

    I Norge spiser omtrent en tredjedel av befolkningen pinnekjøtt på julaften, altså rundt 1,7 millioner nordmenn, noe som gjør at den kommer på 2. plass etter ribbe av svin. Stadig flere spiser det på julaften, og mange har det på menyen i løpet av jule- og nyttårshelgen.

    kr 470,00
  • Røkt pinnekjøtt av lam fra Oppdal, ca 2 kg

    0 out of 5

    Pinnekjøtt laget av lokale råvarer, røkt på flis.

    kr 470,00